Recycle coach

Lamp stuk?

Kapotte LED en spaarlampen kun je inleveren bij de gemeentelijk milieustraat of winkel met Wecycle-inleverbak. Hier vind je een overzicht van e-waste inleverpunten. Kapotte armaturen (het omhulsel van een lamp) kun je wellicht nog langer gebruiken als je hem laat repareren. Als er nog garantie op een de armatuur zit kun je hem door de leverancier laten repareren.

Is hij niet meer te repareren? Dan inleveren bij gemeentelijke milieustraat of bij de bouwmarkt of tuincentrum als hij daar in de Wecycle-inleverbak past.

Meer over repareren
Recycle coach wijst overtuigend met zijn bril

Meer tips van onze Recycle Coach

Onze Recycle Coach helpt je op weg met een set handige tips voor een betere wereld. Met deze gemakkelijke handelingen kan iedereen moeiteloos recyclen.

Recycle Tips

Wecycle premium pickup partner

Meer ruimte in huis: geef het mee!

Je kunt oude armaturen en lampen inleveren bij de winkel waar je een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De oud-voor-nieuw regeling geldt ook als je online of telefonisch een product hebt gekocht dat bij je thuis of een ophaalpunt wordt bezorgd.

Meer over meegeven

Inleverpunten op de kaart

Er is altijd een inleverpunt bij je in de buurt

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte lampen inleveren! Ook bij de milieustraten kan e-waste gratis ingeleverd worden. Kleine moeite, groot plezier voor de toekomst. 

Vind inleverpunt

Inzamelresultaten 2020

Wecycle heeft in 2020 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

125,500,000.0

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2020

99.0

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2020

395,000.0

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2020