Recycle coach

Lamp stuk?

Er zijn best veel mensen die het repareren. Je kunt lampen langer gebruiken en hoeft geen tijd te besteden aan het uitzoeken van een nieuwe armatuur. Als op de armatuur nog garantie zit, kun je het door of via de leverancier laten repareren.

Kan het niet gerepareerd worden? Lever het dan in voor recycling. Dat is goed voor het milieu!

Meer over repareren
Recycle coach geeft tip

Meer tips van onze Recycle Coach

Onze Recycle Coach helpt je op weg met een set handige tips voor een betere wereld. Met deze gemakkelijke handelingen kan iedereen moeiteloos recyclen.

Recycle Tips

Wecycle premium pickup partner

Meer ruimte in huis: geef het mee!

Je kunt oude armaturen en lampen inleveren bij de winkel waar je een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De oud-voor-nieuw regeling geldt ook als je online of telefonisch een product hebt gekocht dat bij je thuis of een ophaalpunt wordt bezorgd.

Meer over meegeven

Inleverpunten op de kaart

Er is altijd een inleverpunt bij je in de buurt

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte lampen inleveren! Ook bij de milieustraten kan e-waste gratis ingeleverd worden. Kleine moeite, groot plezier voor de toekomst. 

Bekijk inleverpunten

Inzamelresultaten 2018

Wecycle heeft in 2018 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

105,500,000.0

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2018

95.0

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2018

294,000,000.0

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2018

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.