Wat doe jij met je oude lamp of armatuur?

Vind jouw E-waste inleverpunt

Vind hier gemakkelijk de dichtstbijzijnde inleverpunten voor afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.  De WecycleZoeker geeft punten weer waar u e-waste gratis kan inleveren zonder een nieuw product te kopen.

Zoek e-waste inleverpunt

Let op: niet elke vestiging van elke winkel heeft een inleverbak voor alle soorten e-waste. Ook zijn de inwerpopeningen voor kleine apparaten verschillend per winkel. U kunt het apparaat of de lamp eventueel afgeven aan een winkelmedewerker. Is dit niet mogelijk, lever het dan in bij de milieustraat van uw gemeente.

5 Handige recycle tips voor iedereen

Creëer meer ruimte in je huis door oude elektrische apparaten in te leveren. Je kunt gemakkelijk inleveren bij winkels in je buurt. Hier lees je hoe je makkelijk van defecte elektrische apparaten of lampen af komt.

Bekijk de tips

Lamp kapot?

Inleveren van elektrische apparaten is goed voor hergebruik van grondstoffen, het milieu en ( sociale ) werkgelegenheid. Ook spaarlampen, tl-buizen en ledlampen zijn goed te recyclen. Kijk ook eens of je lamp nog te maken is.

Alles over kapotte lampen
Ingeleverde lampen

Inleveren

Kapotte energiezuinige lampen (spaarlampen, ledlampen, tl-buizen) lever je altijd in voor recycling. Het omhulsel waar de lamp inzit, heet de armatuur. Bijvoorbeeld een bureaulamp, schemerlamp, buitenlamp en kerstlampjes.

Meer over inleveren

Repareren

Oude spaarlampen, ledlampen en tl-buizen lever je altijd in voor recycling. Je kunt armaturen langer gebruiken door deze te (laten) repareren.

Meer over repareren

Man met een armatuur.

Verkopen armaturen

Veel apparaten (zoals computers, tablets en telefoons) hebben nog een marktwaarde. Of je hebt nog een bijzondere hanglamp in de schuur, die een verzamelaar graag zou willen hebben.

Meer over verkopen

Groepsfoto van winnaars Wecycle winactie

Weggeven

Door afgedankte elektrische apparaten in te leveren voor recycling, zoals kleine armaturen, kun je anderen helpen! Zo ondersteun je je lokale kinderboerderij of de basisschool van je (klein)kind.

Meer over weggeven

Hoe klinkt jouw beat? Mix mee en beat waste!

Verkopen, inleveren, besparen? Onbewust doe je al best veel voor het milieu. Maak je eigen circulaire beat en stuur hem door!

Beat waste

Deze website maakt gebruik van cookies.

Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door derden op de wijze en voor de doeleinden zoals in onze privacy voorwaarden omschreven.