Oud Voor Nieuw 16 9

Vergeet niet je oude lamp mee te nemen!

Je kunt oude lampen apparaten inleveren bij de winkel waar je een nieuwe, soortgelijke lamp koopt. Dit is de oud-voor-nieuw regeling. De oud-voor-nieuw regeling geldt ook voor je online bestelde producten die bij je thuis of een ophaalpunt worden bezorgd. Dan kun je de oude lamp direct meegeven met de bezorger of bij het ophaalpunt afgeven.

Soms kunnen bezorgdiensten, vervoerders en ophaalpunten niet direct je oude lampen meenemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om je oude lampen in te leveren.

Armatuur Lamp Dame

“Tijdens het poetsen is mijn lamp kapot gegaan. Ik ging naar de winkel om een nieuwe te kopen en heb daar meteen mijn oude lamp kunnen recyclen voor een nieuwe. Super fijn!”

Lamp Vervangen

“Mijn lamp was echt aan vervanging toe. Toen kwam ik erachter dat je een nieuwe kunt krijgen door mijn oude om te ruilen. Dit heb ik meteen gedaan. Wat een top vorm van recycling!”

Zorg voor een inzamelstation thuis

Dat ruimt op! In de Jekko kun je kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen bewaren om daarna in te leveren voor recycling. De Jekko is gratis. Je kunt ook zelf een krat, mand of doos gebruiken om dit soort spullen op te sparen. 

Inzamelbox voor thuis
Jekko Voor Thuis (1) (1)

Je defecte lamp of armatuur heeft vaak nog waarde!

Heb je wel eens gedacht aan repareren? Als je denkt dat je er zelf niets meer mee kunt, dan kun je het misschien nog inleveren voor een goed doel. Je kunt je e-waste natuurlijk ook verkopen of weggeven.

Coach Overtuigend

Er is altijd een inleverpunt bij je in de buurt

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte lampen inleveren! Ook bij de milieustraten kan e-waste gratis ingeleverd worden. Kleine moeite, groot plezier voor de toekomst. 

Vind inleverpunt
Inleverpunten Op Kaart

Inzamelresultaten 2020

Wecycle heeft in 2020 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

 

Icon Apparatuur Min

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2020

Icon Recycling Min

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2020

Icon Transport Min

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2020