Recycle coach

5 Handige recycle tips voor iedereen

Creëer meer ruimte in je huis door oude elektrische apparaten in te leveren. Je kunt gemakkelijk inleveren bij winkels in je buurt. Hier lees je hoe je makkelijk van defecte elektrische apparaten of lampen af komt.

inleveren van elektrische apparaten

Stop je lamp alvast in je boodschappentas

Op die manier is deze meteen opgeruimd en vergeet je hem niet in te leveren bij een van de vele winkels met een inleverbak.

Zorg voor een inzamelstation thuis

Dat ruimt op! In de Jekko kun je kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen bewaren om daarna in te leveren voor recycling. De Jekko is gratis. Je kunt ook zelf een krat, mand of doos gebruiken om dit soort spullen op te sparen. 

Inzamelbox voor thuis

Wecycle premium pickup partner

Meer ruimte in huis: geef het mee!

Je kunt oude armaturen en lampen inleveren bij de winkel waar je een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De oud-voor-nieuw regeling geldt ook als je online of telefonisch een product hebt gekocht dat bij je thuis of een ophaalpunt wordt bezorgd.

Meer over meegeven

Inleverpunten op de kaart

Er is altijd een inleverpunt bij je in de buurt

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte lampen inleveren! Ook bij de milieustraten kan e-waste gratis ingeleverd worden. Kleine moeite, groot plezier voor de toekomst. 

Vind inleverpunt

Recycle coach wijst overtuigend met zijn bril

Je defecte lamp of armatuur heeft vaak nog waarde!

Heb je wel eens gedacht aan repareren? Als je denkt dat je er zelf niets meer mee kunt, dan kun je het misschien nog inleveren voor een goed doel. Je kunt je e-waste natuurlijk ook verkopen of weggeven.

Jongedame met telefoon die ze bij een inleverbak van Wecycle gaat inleveren.

Heb jij nog goede tips?

Ook jouw tips kunnen goed van pas komen voor anderen! Stuur ze naar info@wecycle.nl met als onderwerp 'Recycle tips' of stuur een WhatsAppje naar het nummer 06 - 86 88 60 09.

Stuur ons een mailtje!

Inzamelresultaten 2020

Wecycle heeft in 2020 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

125,500,000.0

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2020

99.0

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2020

395,000.0

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2020