Lamp Dame Op Trap

5 Handige recycle tips voor iedereen

Creëer meer ruimte in je huis door oude elektrische apparaten in te leveren. Je kunt gemakkelijk inleveren bij winkels in je buurt. Hier lees je hoe je makkelijk van defecte elektrische apparaten of lampen af komt.

Stop je lamp alvast in je boodschappentas

Op die manier is deze meteen opgeruimd en vergeet je hem niet in te leveren bij een van de vele winkels met een inleverbak.

Inleveren (2)

Zorg voor een inzamelstation thuis

Dat ruimt op! In de Jekko kun je kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen bewaren om daarna in te leveren voor recycling. De Jekko is gratis. Je kunt ook zelf een krat, mand of doos gebruiken om dit soort spullen op te sparen. 

Inzamelbox voor thuis
Jekko Voor Thuis (1) (1)

Meer ruimte in huis: geef het mee!

Je kunt oude armaturen en lampen inleveren bij de winkel waar je een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. De oud-voor-nieuw regeling geldt ook als je online of telefonisch een product hebt gekocht dat bij je thuis of een ophaalpunt wordt bezorgd.

Meer over meegeven
Wecycle Premium Pick Up Partner

Er is altijd een inleverpunt bij je in de buurt

Bij meer dan 7.000 winkels kun je afgedankte lampen inleveren! Ook bij de milieustraten kan e-waste gratis ingeleverd worden. Kleine moeite, groot plezier voor de toekomst. 

Vind inleverpunt
Inleverpunten

Je defecte lamp of armatuur heeft vaak nog waarde!

Heb je wel eens gedacht aan repareren? Als je denkt dat je er zelf niets meer mee kunt, dan kun je het misschien nog inleveren voor een goed doel. Je kunt je e-waste natuurlijk ook verkopen of weggeven.

Coach Overtuigend

Heb jij nog goede tips?

Ook jouw tips kunnen goed van pas komen voor anderen! Stuur ze naar info@wecycle.nl met als onderwerp 'Recycle tips' of stuur een WhatsAppje naar het nummer 06 - 86 88 60 09.

Stuur ons een mailtje!
Jongedame Met Telefoon

Inzamelresultaten 2020

Wecycle heeft in 2020 onderstaande resultaten geboekt met de inzameling van elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

 

Icon Apparatuur Min

kg

Totaal ingezamelde apparaten en lampen in 2020

Icon Recycling Min

%

Nieuwe grondstoffen en energieterugwinning in 2020

Icon Transport Min

kg

Vermeden CO₂-uitstoot in 2020